572 poze   105248 vizite

PORUMBEI DE CONSUM

Carnea de porumbel este indicata a fi prima introdusa in alimentatia copiilor.
Carnea de porumbel are calitati similare celei de vanat, preparatele de acest gen fiind introduse in meniu la categoria preparate vanatoresti.
Carnea de porumbel contine mai mult fier decat orice alta carne din alimentatia omului.
Carnea de porumbel este o carne ce contine grasimi cu un punct de topire scazut si usor asimilabile, cu rol in protectia vasculara.
Carnea de porumbel are o textura specifica, in functie de rasa de porumbei de la care provine.
Carnea de porumbel suporta o congelare de pana la 6 luni si peste.
In cele mai renumite restaurante la nivel mondial, cel mai scump si cautat fel de mancare este piept de porumbel cu ficat gras.

PORUMBEI CU MAZĂRE BOABE

3 porumbei, 2 linguri unt, 150 g arpagic, 50 g slănină afumată, 1 linguriţă făină, 1/2 ceaşcă zeamă de carne, 2 ceşti mazăre verde, 1 linguriţă zahăr, sare.

Pentru orice mâncare, trebuie aleşi totdeauna numai porumbei tineri. Se curăţă ca şi puii, se sărează şi se pun într-o cratiţă, întregi, astfel încât să nu fie înghesuiţi, cu puţin unt. Se adaugă arpagicul curăţit şi slănina afumată, tăiată în cuburi mici. Se dau la foc potrivit şi se ţin să se rumenească frumos atât porumbeii, cât şi slănina. Cratiţa se mişcă mereu, ca să nu se ardă arpagicul. Se face separat un rântaş mai închis din 1/2 lingură de unt şi făină, se stinge cu zeama de carne. Se toarnă sosul în cratiţa cu porumbeii. Se adaugă mazărea boabe, o linguriţă de zahăr şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit până ce mazărea este gata (circa trei sferturi oră). Se taie porumbeii în două, se aşază pe o farfurie. Se scurge grăsimea, aplecând cratiţa într-o parte. Se toarnă apoi mazărea cu sosul peste friptură.



PORUMBEI FRIPŢI

3 porumbei, 100 g slănină, 1 lingură unt, sare.

Se curăţă porumbeii, se sărează şi dacă ficatul n-a fost atins de fiere, se pune înăuntru. Se învelesc în felii subţiri de slănină, se dau la cuptor să se frigă cu puţină untură. Se ung mereu, iar când sunt aproape gata, se scoate slănina, se ţine la cald, iar porumbeii se lasă încă puţin în tavă şi se ung cu untură arnestecată cu boia de ardei, să prindă caloare. Se servesc pe feliile de slănină, cu garnitură de diferite legume, aşezate în mici moviliţe în jurul lor.



PORUMBEI UMPLUŢI

3 porumbei, 150 g carne de viţel, 2 chifle, 1 ou, 1 ceapă mică, 1 lingură unt, sare, piper, pătrunjel verde tocat.

Se curăţă porumbeii, se sărează. Se umplu cu o umplutură făcută din carne de viţel tocată, pâine muiată în lapte şi stoarsă şi ficatul de porumbel, toate date de două ori prin maşină şi amestecate cu un ou, ceapă prăjită în unt, sare, piper, pătrunjel tocat. Se frig în tavă cu unt şi se servesc cu o garnitură de legume.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 6
utudan 28 November 2014  
ciulama de porumbel o delicatete de mancare cu samntana
Raportează
emiliandaniel 12 May 2014  
sunt intradevar gustosi si voi creste pentru nepotul meu care va consuma in viitorul apropiat si carne de porumbel
Raportează
CristiFlorin 12 May 2014  
Foarte buna intradevar,eu pentru carne am 3 perechi din femele gutan si masculi voiajor,si hibrizii rezultati din aceasta combinatie sunt foarte buni pentru sacrificare.
Raportează
emiliandaniel 15 February 2014  
Si intram si in post ....nu? Intradevar ca si carnea de iepure este o delicatesa.
Raportează
Ccosmin 15 February 2014  
Carnea de porumbel este foarte gustoasa!
Mie imi place porumbelul umplut cu ficat-carne la cuptor si cu niste salata cu lamaie!
Raportează
NONINI 3 February 2014  
aveeti dreptate
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.